Az első negyedévben is jelentősen növelte ügyfelei számát a gyorsan növekvő holland online brókercég, a DEGIRO. A társaság közleménye szerint március végén már 290 ezer számlát kezelt a társaság, ez 67 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál, tavaly év végéhez képest mintegy 44 ezerrel nőtt számuk.

A társaság az első negyedévben több, mint 4,66 millió tranzakciót bonyolított, ez 30 százalékos növekedésnek felel meg, árbevétele meghaladta a 14,2 millió eurót, ez közel másfélszerese az egy évvel korábbinak. A cég nemzetközi terjeszkedését jól jelzi, hogy a nála nyitott számlák 55 százaléka nem holland befektetőkhöz kapcsolódik.

A cég néhány éve fogott nemzetközi terjeszkedésbe, stratégiája, hogy a meglehetősen töredezett európai brókerpiacon a versenytársakénál jóval alacsonyabb díjak mellett szolgálja ki az ügyfeleket Európa-szerte.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!