Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A svájci frank szerda kora reggel sem ment vissza a 250 forintos szint alá, sőt, továbbra is gyorsan emelkedik az árfolyama: 251 forinton jegyezték az alpesi devizát reggel fél 9 körül, de a kurzus megállíthatatlanul tör fölfelé. Kilenc óra előtt nem sokkal már 252,83 forinton járt az alpesi deviza.

Kedd éjjel a dollár és az euró a kedvezőnek mondható amerikai döntés ellenére is kéz a kézben gyengült, a svájci frank pedig mindkét devizával - és persze a forinttal szemben is -  új csúcsokat döntött.

A svájci frank az euróval és a dollárral szemben viszont kissé gyengült: az euró 1,0860, a dollár 0,7645 frankot ért.

Szerda reggel az eurót 272,30 forinton, a dollárt 192,39 forinton jegyezték.

Mivel a hazai alapkamat pályája az egyöntetű hazai és nemzetközi várakozásoknak megfelelően alakul, amint az a Magyar Nemzeti Bank múlt hét keddi kamatdöntése és a döntés indoklása megerősítette, ezért a forint belátható időn belül inkább csak a külföldi fejlemények hatására mozdul.

A piacokat jelenleg leginkább az ismételten újraéledő európai adósságválság mozgatja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!