Megállíthatatlanul drágul az arany

Újabb csúcsra érkezett a Fed tegnapi döntése nyomán az arany ára.
NAPI, 2010. szeptember 22. szerda, 14:10
Fotó:

A nemesfém ára a Globex nemzetközi árutőzsdén tovább emelkedett, miután az amerikai jegybank tegnap bejelentette, hogy kész újabb lépésekre a gazdaság felpörgetése és a defláció elleni küzdelem érdekében.

Az arany unciánkénti ára így több, mint 1,4 százalékos emelkedést követően átlépte az 1290 dolláros árat - írja a Marketwatch. A Fed tegnapi közleménye nyilvánvalóvá tette, hogy a jegybank nem riad vissza a gazdasági beavatkozásoktól, ami tovább erősíti az arany idei rallyját.

A Magyar Aranypiac Kft. közleménye az 1979-es aranylázra hívja fel a figyelmet, melynek végén a nemesfém árának növekedése az év végére exponenciálissá vált, ami, ha idén is bekövetkezne, akár 4000 dolláros aranyárat is eredményezhet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK