Az arany árupiaci jegyzése kedden meghaladta az unciánkénti 1422 dollárt is, miután hétfőn új nominális csúcsra futott 1409,10 dolláron. Az aranylázat a Reutersnek nyilatkozó szakértők szerint a Fed újabb nyíltpiaci akciója feltámadt inflációs félelmek, a dollár gyengülése miatt támadt devizapiaci volatilitás, valamint az eurózóna peremországainak adósságválságával kapcsolatos, kiújult félelmek táplálják, de a nemesfém iránti keresletet a Világbank elnökének hét eleji megjegyzése is fokozta. Erről bővebben itt olvashat.

A Reutersnek nyilatkozó traderek szerint a mostani aranyrally egészen 1475 dollárig hajthatja fel az árfolyamot. A vásárlási kedvet a fizikai arany iránti növekvő igény is táplálhatja a közeljövőben.

Az arany jegyzésárának emelkedését az ezüsté is követi - az ezüst unciájáért kedden 2846 dollárt kínáltak az árupiacokon, a kurzus 1980 óta nem volt ilyen magas.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!