Főként a nemzetközi események mozgatták csütörtökön is az euró forintjegyzését. Reggel 289,40-nél indult a nap, de a piac a jelek szerint túlzásnak minősítette a 290 alatti szinteket, így az elmúlt napok erősödése után elkezdett korrigálni a forint - tájékoztatott Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank üzletkötője.

Az euró/dollárnak sem volt nyugodt napja: arra a hírre, hogy Kína nagyobb szerepet vállalna az EFSF-ben, látványos erősödésel reagált a közös deviza, majd Angela Merkel német kancellár szavaira, amellyel a kedélyeket igyekezett hűteni, irányt váltott. A keresztárfolyam 1,31 alá omolva érte el napi minimumát, de ezt megelőzően járt 1,32-nél is.

Visszatérve az euró/forint devizapárra, a 293 feletti szintekről kora délután csorgott le, amiben segített az is, hogy a tengerentúli részvényindexek emelkedésbe fordultak.

Fél öt tájban az árfolyam 291,50-nél járt, a dollár egységét 221,75, a svájci frankét 242, az angol fontét 350,75 forinton jegyezték, 100 japán jen 291,10 forintot ért, az EUR/USD 1,3170 környékén forgott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!