Megállt a Nikkei esése

Nem alakult ki egyértelmű trend pénteken az ázsiai tőzsdéken. Vegyesen zártak a vezető ázsiai börzék, és a még nyitva tartó tőzsdék irányadó mutatói sem egy irányba mozogtak a csütörtöki záróértékhez képest.
MTI-Eco, 2014. december 12. péntek, 08:50
Fotó: Reuters

Tokióban a Nikkei-225 index 0,7 százalékkal, 17 371,58 pontra emelkedett, ezzel egy háromnapos lejtmenet szakadt meg. Az index a héten 3,1 százalékkal gyengült, ami két hónapja a legnagyobb veszteség volt.

Pénteken árfolyamnövelő volt a jen gyengülése a dollárhoz képest, a csütörtökön ismertetett több kedvező amerikai makrogazdasági adat, valamint a befektetők derűlátása a vasárnapi japán parlamenti választások kimenetele kapcsán. Piaci várakozások szerint a jelenleg kormányzó párt komoly fölénnyel győz majd.

A tőzsde részvényeinek szélesebb körét felölelő Topix index 0,2 százalékkal erősödött a hét utolsó kereskedési napján.

A már szintén bezárt tőzsdék közül a szöuli 0,27 százalék pluszban fejezte be a napot, az ausztrál tőzsdemutató 0,22 százalékkal gyengült, a tajvani 0,16 százalékkal erősödött.

A tokiói zárás után a térségben még nyitva tartó hongkongi tőzsde fő mutatója 0,08 százalék gyengülést, a sanghaji börze 0,59 százalékos emelkedést jelzett a csütörtöki záróértékhez képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK