Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Drasztikusan gyengül a forint kedden is a hétfői mélyrepülés után. A múlt hét végén 392 körül volt az euró ára, ez hétfőn csaknem 400-ig, kedd délre pedig 405 fölé ment. A dollár ára is átvitte a 400-as lélektani határt kedden ismét. Júliusban volt utoljára ilyen gyenge a forint, akkor a drasztikus kamatemelések sem hozták vissza az árfolyamot, egyedül a rezsicsökkentés korlátozásáról szóló bejelentés fékezte meg a zuhanást. 

A mostani esés egyik fő oka Magyarország leminősítésének kilátásba helyezése. A Standard & Poor's hitelminősítő pénteken megerősítette ugyan a deviza államadósság besorolását BBB szinten, de a kilátást stabilról negatívra rontotta, ami azt jelenti, hogy a következő felülvizsgálat során leminősítésre is sor kerülhet. 

A szakértők szerint 405-ig akadálytalanul eshetett a forint, mivel technikai ellenállások 400 fölött nem nagyon voltak az euró/forint árfolyamban. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!