Megbolygatta a forintpiacot az amerikai rossz hír

Az amerikai adósbesorolás kilátásának S&P általi rontása meglepetést okozott a piacokon és hirtelen eséseket hozott, az euró/dollár árfolyam 1,4330-1,4340-ig felugrott a negatív hír hatására, de aztán visszament a kurzus az 1,4270 körüli szint közelébe.
NAPI, 2011. április 18. hétfő, 16:40
Fotó:

A dollár visszaerősödése, illetve a mögött, hogy az euró/dollár nem nagyon reagált az eseményre, két ok húzódhat meg Csajbók Róbert, az ING devizapiaci üzletkötője szerint: az egyik, hogy a hitelminősítők általában le vannak maradva, az USA hatalmas hiányának mértéke ugyanis már eddig is ismert volt a piacok számára. A másik ok pedig, hogy az amerikai dollár mellett a likviditás szempontjából nem nagyon van más alternatíva, az euró pozícióját a görög adósság körüli hírek gyengítik.

Nagyobb mozgás volt az euró/forint árfolyamban, az általános ijedelem hatására 268,20-ig ugrott a kurzus, és nagyobb kilengések voltak a svájci franknál is. A szakértők szerint egyetlen igazi menekülő devizaként funkcionáló frank árfolyama 1,28 alá esett az euróval szemben, ami 210 forintos frank árfolyamot jelent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK