Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az euró/svájci frank tegnap 1,03-on zárt, ma hajnalban még 1,026-ig esett, majd reggelre 1,04 alá érkezett az árfolyam. Délelőtt erős euró vételek mutatkoztak a frankkal szemben, aminek hatására 1,055-ig tudott felmenni a kurzus, negyed 12-kor 1,0520-on állt.

A svájci frank gyengülésének hátterében több piaci pletyka állhat. A piaci szereplők egy része az SNB tanácstagja, Thomas Jordan nyilatkozatából arra a következtetésre jutott, hogy a svájciak arra készülnek, hogy valamilyen szinten az euróhoz rögzítik a frank árfolyamát.

A másik híresztelés ami a svájci frank vevőket megrémisztette, hogy az SNB egy százalékos díjat számít fel a svájci frank betétek után, s az intézkedést már jövő héten életbe lépteti. A jegybank nem kívánta kommentálni ezeket a pletykákat, amiből a piac azt a következtetést vonta le, hogy nem cáfolta őket.

Akár igaz, akár nem, a svájci frank forintárfolyamát is lefelé mozdította el a frankbirtoklás büntetésének híre, az árfolyam 261,70-re jött le a tegnap esti 269-es szintről.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!