Megbüntették a Nutexet

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) 200 ezer forint pénzbírságot rótt ki a Nutex Befektetési Nyrt.-re - derül ki a tőzsde honlapján közzétett határozatból, amelyet az MTI idéz.
Szász Péter, 2017. augusztus 2. szerda, 20:58
Fotó: Napi.hu

A BÉT határozatában felszólította a kibocsátót, hogy biztosítsa a társaság folyamatos elérhetőségét, és a tőzsdével való folyamatos kapcsolattartást, továbbá haladéktalanul tegyen eleget a szabályzatban előírt információszolgáltatási kötelezettségeinek. Felszólította arra is, hogy haladéktalanul rendezze a tőzsde felé fennálló tartozásait.

A határozat indoklása szerint a Nutex augusztus 2-án a tőzsde felé fennálló, határidőre nem teljesített díjtartozása (késedelmi kamatok és behajtási költségátalány nélkül) 805 307 forint volt, amelyet a többszöri felszólítás ellenére sem rendezett.

A vezérigazgató súlyosbító körülményként értékelte, hogy a kibocsátót már figyelmeztette a mulasztások miatt, tartozásai a többszöri megkeresés ellenére, hosszú időn keresztül fennálltak, azok egy részét a tőzsde csak fizetési meghagyásos eljárás, illetve peres eljárás útján tudja érvényesíteni.

A Nutex részvényeivel a BÉT standard kategóriájában kereskednek, a papírok a szerdai kereskedést 80 forinton zárták, az elmúlt egy évben a 24 forint névértékű részvények legmagasabb árfolyama 117 forint, a legalacsonyabb 44 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK