Megcsappant a nyugat-európai börzék előnye

A vezető nyugat-európai részvényindexek a napközben összehozott előnyt feladva visszafogott elmozdulással zártak.
Ádám Viktor, 2006. november 21. kedd, 19:27
Fotó:

A szerény változás Londonban süllyedést, Frankfurtban és Párizsban némi erősödést jelentett: az FTSE-100 hajszállal 6202,60 pontra gyengült, míg a DAX és a CAC-40 egyaránt 0,1 százalékkal hízott, előbbi 6460,39, utóbbi 5459,35 pontra.

Az autógyártók részvényei a vesztes oldalra kerültek, a pénzügyi szektor azonban jól teljesített. A DAX-komponensek közül a Deutsche Börse részvényei például 3 százalékkal drágultak, míg a DaimlerChrysler és a BMW közel 1 százalékot gyengült. A Volkswagen kivételt jelentett, a komoly belgiumi leépítéseket bejelentő cég papírjai a nyertesek közé iratkoztak fel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK