Súlyos eladói nyomás jelent meg a nemzetközi tőkepiacokon, ugyanis a befektetők a tengerentúli gazdasági növekedéssel és európai adósságválsággal kapcsolatos fokozódó aggodalmak miatt a kockázatos pozícióik leépítésébe kezdtek. További óvatosságra készteti a kereskedőket a lassuló kínai gazdaságról a napokban megjelenő jelentés is.

A nyugat-európai indexek a gyenge nyitást követően felfele korrigálnak, de továbbra is pirosban állnak, a FTSE 100 0,5, DAX 0,3, CAC 40 0,1 százalékot gyengült.

A párizsi tőzsdén a Peugeot részvények 3 ,4 százalékos emelkedést mutatnak, melyben szerepet játszhat, hogy a francia autógyártó bejelentette egyik gyárának bezárását valamint egy másik üzemében a termelés visszafogását. A leépítésekkel is járó költségracionalizálásra az öt éve folyamatosan csökkenő autóértékesítések miatt van szükség.

Londonban az Aegis társaság részvényei több mint 45 százalékos erősödésben állnak, ugyanis egyes információk szerint a japán Dentsu részvényenként 240 peniért felvásárolhatja. A vállalat tegnapi záróárához képest az ajánlat 67,6 százalékos prémiumot jelent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!