Megdöbbentő vélemény a magyar gyógyszergyárakról

Rettentő jó befektetésnek tartja a Morgan Stanley az Egis papírjait, a Richterről viszont nincs ilyen jó véleménnyel.
Mezősi Tamás, 2010. június 18. péntek, 11:53
Fotó:

Az Egis elemzését most megkezdő amerikai cég úgy véli, a piac nem látja a kisebbik gyógyszegyártóban rejlő potenciált, szerintük annak papírjai ugyanis jóval többet kéne, hogy érjenek a mostani 19 ezer forint körüli szintnél.

A Morgan Stanley a részvények célárát 27400 forintban határozta meg, azaz bő 40 százalékkal magasabban a jelenlegi piaci árnál, s természetesen felülsúlyozás ajánlást társított a társasághoz - írja a Bloomberg.

(A Morgan Stenley egy optimista forgatókönyv alapján még ennél is magasabb, 35 ezer forint feletti árfolyamot is igazolhatónak tart).

A tőzsde hisz az elemzésnek, az Egis papírok ma a mezőny legjobbja, jelenleg tegnapi záróáruknál 5,5 százalékkal magasabban, 19550 forinton forognak.

A Richterről már koránt sincs ilyen jó véleménnyel a Morgan Stanley.

A nagyobbik gyógyszergyár részvényeihez 37375 forintos célárat rendel az elemzés, így - tekintettel a jelenlegi 43500 forint körüli tőzsdei árra - nem meglepő, hogy a papírok alulsúlyozását ajánlja a cég.

Hasonlóan rossz véleménnyel van Morgan Stanley a nagy versenytárs, a szlovén Krka részvényeiről.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.06.30 23:49

Nehogy vegyél valamit te kóválygó világtalan !!! A nemzetközi indexekben és a magyar részvényekben is klasszikus váll-fej-váll alakzat vagyon kirajzolodva ami egy medvepiaci fordító a legrosszabb fajtából.. idei csúcs ár - a jelenlegi ár kb. még ennyit fog esni 1-3 hónapon belül ( szigoruan technikai alapon )
Ha mégsem ez lenne és nem esne be az árfolyam akkor ráérsz venni.

UI: Csak emelkedő trendben vegyél (mert 2 nap múlva többet ér a részvényed ) - eső trendben soha (mert 2 nap múlva kevesebbet ér - a sok hülye mégis vesz mert azt hiszi eltalálta az alját ).
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Kuka., 2010.06.30 22:33

Most már tényleg csak kóvájgok a részvényárfolyamok útvesztójében, mint vasorrú bába a mágneses mezőben. Venni, vagy nem venni, ez itt a kérdés.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2010.06.19 07:45

2 hete a Richter volt a sláger horror célárral, ha megjelenik egy ilyen cikk akkor tudom, hogy jól feldumálják a papir árát, megvárom amig felmegy oszt jól be lehet shortolni határidőbe... venni az istennek se fogok venni !!! 3 nap múlva elfelejtik, hogy milyen jó és akkor mindig esni kezd... ha már veszel akkor majd úgy 2 hét múlva ne most... ( Mol-Szurgut, FHB-Allianz, Richter megemelt célár mind lufit csinál- Actung Achtung..)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html