BUX

Megdöbbentő vélemény az OTP-ről, száguld az árfolyam

A JPMorgan a brutálisan megemelte OTP részvényekre adott célárfolyamát, nagy ugrással reagált az árfolyam.

portfolio.hu, Napi.hu, 2015. március 19. csütörtök, 09:24

A portfolio.hu írása szerint 4680 forintról 6950 forintra emelte az OTP célárát a JP Morgan, a korábbi semlegesről felülsúlyozásra változtatták az ajánlásukat. Az új célár közel 49 százalékkal magasabb, mint a mostani árfolyam. A JP Morgan egyébként nem is olyan régen, március 2-án emelte meg 4430-ról 4680 forintra a célárát, akkor azonban még csak semleges volt az ajánlásuk - írja laptársunk.

Az elmúlt hetekben egyre optimistábbak lettek az elemzők az OTP-re: a Barcays február közepén 4900 forintos célár mellett ajánlotta felülsúlyozásra az OTP-t, a Wood 5216 forintos célárral kezdte meg az OTP követését, az HSBC március elején jött ki egy 5000 forintos célárral.

Az OTP célárak átlaga szinte fillérre megegyezik a piaci árfolyammal, a legfrissebb ajánlások alapján 9 elemző vételre, 7 elemző tartásra, 1 pedig eladásra ajánlja az OTP részvényeit - teszi hozzá a portfolio.hu.

A részvények heves emelkedéssel reagáltak a hírre, röviddel nyitás után már 4884 forinton cseréltek gazdát a BÉT-en, ez 4,65 százalékkal magasabb előző napi záróárfolyamánál.