Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A determinált tőkepiaci környezet - a BUX a januári nyitó 7 123 pontról az áprilisi csúcsot jelentő 8 850 pont után június végére 7 252 pontra csökkent - kedvezőtlenül érintette a részvényportfólió értékét. Az első négy hónapban realizált árfolyamnyereségekkel szemben a félév hátralévő részében a nyitott pozíciók értékében a piac kedvezőtlen fejleményei miatt mintegy 70 millió forint értékvesztés mutatkozik, melyre a cég céltartalékot képezett. A forgatási célú hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok között állampapírok, diszkont kincstárjegyek, befektetési jegyek, kárpótlási jegy szerepel, melyek állománya jelentősen csökkent. Ebben az is szerepet játszott, hogy a június végéig a közgyűlés által elfogadott osztalékból 102 millió forint már kifizetésre került. Az már említett üzleti tevékenység 129 millió forintos negatív eredményét elsősorban a céltartalékképzés befolyásolja. A céltartalék nélkül számított üzemi veszteség mértéke alatta maradt volna a tavalyi 66 millió forintos értéknek. A pénzügyi műveletek bevételei a kapott kamatok csökkenése miatt kismértékben mérséklődtek, azonban a cég idén az első félévben jóval kisebb árfolyamveszteséget számolt el az értékpapírokon, így a pénzügyi műveletek eredménye összességében 149,6 millió forint lett szemben a bázisidőszaki 88 millió forinttal. A szokásos vállalkozási és mérleg szerinti eredmény így nem változott lényegesen az egy évvel ezelőtti értékekhez képest: az akkori 21,1 millió forint után most 20,1 millió forint lett ez a mérlegsor.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!