Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az Inter-Európa Bank konszolidált adózás előtti eredménye 3,293 milliárd forintot ért el, ami közel 116 százalékkal múlja felül az egy évvel korábbi adatot. A konszolidált adózott eredmény 2,551 milliárd forint volt, ami 118 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi konszolidált eredményt és 246 millió forinttal a banki eredményt (a konszolidált eredmény alakulását a bank mellett elsősorban a társaság ügynökeként tevékenykedő IE New York Broker Rt. és az IE Befektetési Alapkezelő Rt. eredménye befolyásolta). A konszolidált szintű működési költségek a tavalyi 4,944 milliárd forintról 5,59 milliárd forintra nőttek. Június 30-án a csoport konszolidált mérlegfőösszege 299,2 milliárd forint volt, ami 2,8 milliárd forinttal kevesebb, mint magának a banknak ugyanezen időpontra vonatkozó mérlegfőösszege (302 milliárd forint). A 2005. június 30-i konszolidált beszámoló mérlegfőösszegéhez képest 69,7 milliárd forint (33 százalék) növekedés mutatkozik. A bővülés a bank tevékenységének köszönhető, melyet eszközoldalon az ügyfélhitelek 41,5 és a bankközi kihelyezések 35 milliárd forintos növekedése, míg forrásoldalon az ügyfélbetétek 49 milliárd forintos, a saját tőke 2,5 milliárd forintos és bankközi kötelezettségek 16,5 milliárd forintos növekedése jellemez.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!