Megegyezett a Mol a horvát kormánnyal

A Mol megegyezett a horvát kormánnyal az INA 2010-es eredménye után fizetendő osztalékról.
MTI-Eco, 2011. május 13. péntek, 15:20
Fotó:

A megállapodás szerint a felek az javasolják majd az INA részvényeseinek éves közgyűlésén, hogy a horvát energetikai társaság tavaly elért nyereségének 50 százalékát fizessék ki osztalékként, 50 százalékát pedig fordítsák beruházásokra.
A megállapodás alapján 480,5 millió kunát (mintegy 17,5 milliárd forintot) fordítanak osztalékfizetésre - közölte a Mol pénteken az MTI-vel. A közlemény szerint " konstruktív és nyílt" tárgyalásokat folytattak a zágrábi kormánnyal.

A Mol az INA legnagyobb tulajdonosa, 47,26 százalékos tulajdonrésszel. A horvát állam részesedése 44,84 százalék.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK