Megemelte az Egis célárát a CIB

A 18 000 forintos Egis célárfolyamot 21 500 forintra emelte a CIB pénteken kiadott elemzésében - közölte a pénzintézet elemzője Dobár Péter lapunkkal.
Deák Bálint, 2009. augusztus 14. péntek, 10:46
Fotó:

Ugyanakkor a rövidtávú felhalmozás ajánlásukat tartásra rontották, míg a hosszútávú ajánlás továbbra is vétel maradt. A rövid távú ajánlásban szinte biztosan szerepet játszott az elemzés végén álló zárójelben lévő megjegyzés, amely szerint fontos kiemelni, hogy az év hátralévő részében várhatóan be fog következni a jelenlegi részvénypiaci árfolyamrobbanás látványos korrekciója, így tovább emelkedő árfolyam esetében megfontolandó lehet a profit realizálás.

A részvény árazása ugyanis a CIB szerint továbbra is ? 1,4 alatti egy részvényre jutó könyvszerinti érték ?, is alulértékeltségről tanúskodik. Dobár arra is felhívja a figyelmet, hogy a forint esetleges drasztikus mértékű 2010-es felértékelődése teljes mértékben ellensúlyozhatja a dollár alapú exportbővülést, ráadásul a pénzügyi eredményt is nyomás alatt tarthatja, így mindezek eredőjeként könnyen előfordulhat a jövő évet érintő átmenetinek számító eredménycsökkenés, ami az alulárazottságot egyértelműen mérsékelheti.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK