Megemelte OTP-célárát a Morgan Stanley

Megemelte az OTP részvényekre vonatkozó célárát a Morgan Stanley, ajánlásukat az eddigi egyenlő súlyozásról felülsúlyozásra változtatták. Az elemzőház optimista az OTP profitabilitásának alakulásával kapcsolatban, és több piacon a kockázati költségek csökkenésével számolnak.
portfolio.hu, 2013. február 8. péntek, 10:53
Fotó: Napi.hu

A korábbinál 26 százalékkal magasabbra, 5400 forintra emelte meg az OTP papírjaira vonatkozó célárát a Morgan Stanley. Az elemzőház véleménye szerint a magyar bank marginjai a következő évtől kezdődően már emelkedhetnek. Elsősorban a magyar és a bolgár operációval kapcsolatban optimisták, ezen a két piacon csökkenhet a kockázati költség a következő időszakban.

Az elmúlt hónapokban kiadott OTP-célárak közül a Morgan Stanley-é a legmagasabb. Az árfolyam a bejelentésre megugrott, az OTP részvényei jelenleg 2,4 százalékos pluszban tartózkodnak.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK