Megérezték a bankpapírok az ukrán eseményeket

Egyelőre viszonylag jól viselik a fegyveres összecsapások kirobbanásának hírét a piacok.
Napi.hu, 2014. április 15. kedd, 11:03
Fotó: Reuters

Nem látszik nagy pánik az éjszakai ukrajnai fegyveres összecsapások hírére a piacon. A jelentős ukrán és orosz kitettséggel rendelkező részvények árfolyama ugyan enyhe mínuszban jár, a Raiffeisen Bank árfolyama a Bécsi Értéktőzsdén 0,2 százalékkal csökken a délelőtti kereskedésben, az OTP 1,4 százalékkal, 4270 forintra gyengült, a Richter fél százalékkal lett olcsóbb, 3900 forint.

A Londonban is bevezetett orosz bankrészvények letéti igazolásainak árfolyama ugyanakkor nagyobbat csökkent, a VTB Bank 2,5, a Sberbank 2,1 százalékkal értékelődött le. Az ukrán hrivnya árfolyama a Bloomberg adatai szerint ma tovább erősödött, miután a múlt hét végi hatalmas gyengülésre hétfőn kamatemeléssel válaszolt az ukrán jegybank.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK