Ennek értelmében az OTP Bank Nyrt. deviza szenior adósság besorolása "Ba1", a deviza alárendelt adósság besorolása (Lower Tier2) "Ba2", míg a deviza alárendelt (Upper Tier2) adósság minősítése "Ba3 (hyb)".

A forint- és devizabetét minősítések "Ba1/Not-Prime" és "Ba2/Not-Prime", utóbbi az ország minősítéséből adódó plafonnak megfelelő szintű. A társaság "D+" pénzügyi erő besorolása nem változott.

A minősítői besorolás a bank euro-övezeti válsággal szembeni relatív ellenálló képességét és a nemzetközi diverzifikáció előnyeit tükrözi.

A Moody's szintén megerősítette az OTP Jelzálogbank Nyrt. "Ba1/Not-Prime"-ra és "Ba2/Not-Prime" forint- és devizabetét minősítéseit, mely utóbbi az ország minősítéséből adódó plafonnak megfelelő szintű. A társaság "D+" pénzügyi erő besorolása nem változott.

Az összes minősítés kilátása negatív - olvasható a tájékoztatóban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!