"Nem zártuk le a tárgyalásokat, (csak) elhalasztottuk, minden valószínűség szerint néhány nappal" - mondta Zoran Milanovic újságírói kérdésre Brüsszelben az európai uniós állam- és kormányfők csütörtök este kezdődött csúcstalálkozója előtt. Hozzátette, nem fog beszélni az ügyről Orbán Viktor magyar kormányfővel Brüsszelben, mert a horvát kormány által kinevezett tárgyalóküldöttség foglalkozik a kérdéssel.

A Hina horvát hírügynökség csütörtök reggel adott hírt arról, hogy elhalasztották a horvát kormány és a magyar olajtársaság közötti, péntekre tervezett tárgyalásokat. A Mol magyarországi kommunikációs igazgatója közölte, nem kaptak hivatalos értesítést a halasztásról. A Hina nem hivatalos információi szerint a horvát kormány azért döntött a találkozó elhalasztása mellett, mert a Mol nem fogadta el, hogy a tárgyalás témája az INA horvát olajcég vezetési modelljének megváltoztatása legyen. Ez pedig ellentétes a szeptember 18-i első találkozón elhangzottakkal, amikor megbeszélték, hogy a következő téma az INA vállalatvezetése lesz.

A Poslovni dnevnik horvát gazdasági újság információi szerint a horvát fél a korábban megbeszéltek szerint a szeptemberben rögzített menetrendnek megfelelő témáról kívánt tárgyalni. Akkor abban is megállapodtak a felek, hogy addig nem kezdenek új témába, amíg az előzőt le nem zárták - emlékeztetett a lap.

A horvát kormány szerint az első megbeszélendő téma ezek alapján az INA irányítási modellje lenne, egészen pontosan az, hogy a vezetési struktúrát összhangba hozzák a gazdasági társaságokról szóló horvát törvénnyel. A Mol viszont - a lap szerint - olyan témákat javasolt, amelyekre csak a negyedik vagy ötödik találkozón kellene sort keríteni.

A Jutarnji List című zágrábi napilap szerint a magyar fél az INA stratégiai fejlesztéséről kívánt tárgyalni, mert szerintük az fontosabb, mint az irányítási modell megváltoztatása.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!