Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ez azonban szinte kizárólag az OTP kimagasló teljesítményének tudható be, amely az 5050 forint körüli ellenállást áttörve 2,96 százalékkal emelkedve 5189 forinton végzett. Az erősödéshez egyúttal forgalom is párosult, a pénzintézet részvényei összesen 19,36 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a nap során.
 

A többi vezető papírnak azonban nem sikerült utánoznia a bankpapír bravúrját. A Mol 1,16 százalékkal lejjebb kerülve 20 500 forinton zárt 5,7 milliárdos forgalomban. A Telekom papírjai 1,47 százalékot gyengülve 670 forintra rontott, míg a Richter részvényei 0,19 százalékot esve 47 310 forintra estek.


Utóbbi szektortársa, az Egis ellenben lényegesen jobban teljesített, árfolyama 2,3 százalékkal 22 255 forintra ugrott. Ebben (az OTP-hez hasonlóan) szerepet játszhat az októbertől érvényes BUX-kosár átsúlyozása és ennek kapcsán az intézményi szereplők vásárlásai is.


A nap valószínűtlen nyertesei ismét a kispapírok közül kerültek ki. A KEG ismét limittel, 20 százalékkal drágult 199 forintra 145 millió forintos forgalomban, míg a régóta sávozó Humet szintén limittel, azaz 2 forinttal emelkedett 12 forintra lényegesen kisebb forgalom mellett. Hír azonban egyik cég esetében sem látott napvilágot.


A BIF ellenben a vesztesek sorát vezeti, az ingatlanfejlesztő és -hasznosító papírjai ugyanis 12,8 százalékkal 654 forintra estek, igaz a nap egyetlen kötése miatt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!