Megerősítve az OTP kitörés

A BUX reggeli egy százalék körüli előnye már délre lejjebb lohadt, s bár a kamatdöntés után még tett egy tétova nekirugaszkodást az index, a mínuszos amerikai nyitást követően jócskán visszaesett. Ám a mutató még így is 0,2 százalékot erősödve 22 895 ponton búcsúzott a hét első napjától.
NAPI, 2010. szeptember 27. hétfő, 16:41
Fotó:

Ez azonban szinte kizárólag az OTP kimagasló teljesítményének tudható be, amely az 5050 forint körüli ellenállást áttörve 2,96 százalékkal emelkedve 5189 forinton végzett. Az erősödéshez egyúttal forgalom is párosult, a pénzintézet részvényei összesen 19,36 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a nap során.
 

A többi vezető papírnak azonban nem sikerült utánoznia a bankpapír bravúrját. A Mol 1,16 százalékkal lejjebb kerülve 20 500 forinton zárt 5,7 milliárdos forgalomban. A Telekom papírjai 1,47 százalékot gyengülve 670 forintra rontott, míg a Richter részvényei 0,19 százalékot esve 47 310 forintra estek.


Utóbbi szektortársa, az Egis ellenben lényegesen jobban teljesített, árfolyama 2,3 százalékkal 22 255 forintra ugrott. Ebben (az OTP-hez hasonlóan) szerepet játszhat az októbertől érvényes BUX-kosár átsúlyozása és ennek kapcsán az intézményi szereplők vásárlásai is.


A nap valószínűtlen nyertesei ismét a kispapírok közül kerültek ki. A KEG ismét limittel, 20 százalékkal drágult 199 forintra 145 millió forintos forgalomban, míg a régóta sávozó Humet szintén limittel, azaz 2 forinttal emelkedett 12 forintra lényegesen kisebb forgalom mellett. Hír azonban egyik cég esetében sem látott napvilágot.


A BIF ellenben a vesztesek sorát vezeti, az ingatlanfejlesztő és -hasznosító papírjai ugyanis 12,8 százalékkal 654 forintra estek, igaz a nap egyetlen kötése miatt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK