Miközben az egyes hosszú távú, három- és ötéves befektetések adózásának könnyítéséről szóló javaslatok vannak a parlament előtt, és a tőkepiacok hatalmas hullámhegyeket és –völgyeket éltek meg az utóbbi egy-két évben, tanulságos lehet kissé jobban visszatekinteni az időben, és számba venni, mennyire és miben érte meg takarékoskodni. Ehhez sokféle mutatót, indexet lehet számba venni, és átláthatóságuk, nyilvános adataik, népszerűségük miatt tanulságos a nyílt végű alapok hozamainak vizsgálata is. Kezdjük egy pozitív hírrel: az utóbbi tíz évben, válság ide, válság oda, a hazai részvénybefektetések többet hoztak, mint a kötvénybefektetések. További részletek a Napi Gazdaság mai számában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!