A BP Plc alaszkai olajkitermelő és -szállító berendezésein észlelt rozsdásodás miatt átmenetileg le kellett zárni az ottani olajmezőt, aminek nyomán meglódult az energiahordozó jegyzése. Ez a szokásos forgatókönyvnek megfelelően kedvezőtlenül hatott a világ vezető tőzsdéire. A New York-i indexek hátránya ugyanakkor mérsékeltebb volt, mint nyugat-európai társaiké, amiben közrejátszott az olajipari részvények drágulása is. Az Intel papírjai a vesztes oldalra kerültek, miután a Prudential csökkentette a chipgyártó nyereségére és árbevételére vonatkozó prognózisát. Nagyot estek a Dell részvényei is, az amerikai Barron’s pénzügyi magazin online kiadása szerint ugyanis a cég komoly bajban van. A Dow Jones 0,19 százalékkal, 11 219,38 pontra, a Standard & Poor’s 500 0,28 százalékkal, 1275,77 pontra, a Nasdaq 0,60 százalékkal 2072,50 pontra csökkent.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!