Az amerikai tőzsdeindexek a Fed elnökének javaslata után kezdtek zuhanásba. Ben Bernanke azt tanácsolta, hogy a bankok engedjék el a jelzáloghitelek egy részét a fizetésképtelenség határán mozgó ügyfeleknél. A PMorgan Chase és a Bank of America részvényei 2003 augusztusa óta nem látott mélypontra zuhantak. A Citigroup, a legnagyobb amerikai bank részvényei 4,3 százalékkal, kilencéves gödörbe zuhantak, miután a Merrill Lynch szerint még 18 milliárd dollárt fog leírni jelzálogpiaci veszteségei miatt. Emellett az Intel is arra figyelmeztette a befektetőket, hogy nagyon alacsonyan állnak a chipárak, ami az eredményeken is tükröződni fog. A Dow Jones a kereskedés feléig elért 1 százalék feletti veszteségét végül 0,37 százalékra dolgozta le, a Nasdaq lényegében nem változott, 0,07 százalékkal erősödött, míg az S&P-500 0,34 százalékos mínuszban zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!