Ennek tudható be, hogy miközben a csoport összárbevétele - az IAS szerinti adatok alapján, - 4 százalékkal 59,2 milliárd forintra nőtt, az értékesítés költségei 5,7 százaékkal voltak nagyobbak, így a bruttó fedezet 8 19,7 milliárd forint) változatlan volt. A működési költségek 9,6 százalékos növekedése miat a Fotex üzemi eredménye felére csökkent ( 1 milliárd 514 millió forint). A pénzügyi műveletek a szokott 50 millió körüli profitot hozták, így az adó előtti ( 1 milliárd 568 millió) és az adózott ( 1 milliárd 27 millió) eredmény is megfeleződött. ( 2000-ben 2,098 milliárd, 1999-ben 1,455 miliárd forintra rúgott a profit.) A 14,5 forintos részvényenkénti eredménnyel számolva a papír 13-as P/E értékkel forog a parketten.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!