A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 25,55 pontos, 0,06 százalékos csökkenéssel, 40 784,27 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 12,3 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest - összesített az MTI.

Szerdán csendes kereskedés folyt, közepesen optimista hangulatban. A nyugat-európai tőzsdék mintegy 0,5 százalékkal erősödtek, és bár az amerikai piacok is pluszban nyitottak, a tengerentúlon nyitás után elromlott a hangulat, és ez a BUX zárására is hatással volt, a napközbeni erősödés után így mínuszban zárt a magyar részvényindex - mondta Csépai Miklós, a Gránit Bank treasury értékesítési vezetője az M1-en.

A szakértő szerint a tőzsdén kivárós nap volt, a piac várta a híreket az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokról, illetve majd az este megjelenő, legutóbbi Fed ülés jegyzőkönyvéről.

A magyar tőzsde alulteljesítette az európai piacokat - mondta Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek. Meghatározónak nevezte a Mol csökkenését, amelyet az elemző több hír felröppenésével magyarázott. Az egyik, hogy Norvégiában sikertelen volt a vállalat próbafúrása, ezért nem valószínű, hogy az általuk vásárolt olajmezőkön olajat nyernek majd a közeljövőben. A másik hír az INA-val kapcsolatban jelent meg egy horvát lapban, és a cikket többféleképpen értelmezték. Nem egyértelmű, hogy a horvát állam mit szeretne csinálni a pozíciójával a horvát olajvállalatban, és ezzel kapcsolatban jelentek meg különböző híresztelések - tette hozzá a szakértő.

A kispapírok azonban valósággal szárnyaltak, a Kartonpack, az Őrmester, a Kulcs-Soft és a Plotinus árfolyama is napi limittel emelkedett ma - írta a Portfolio.

A Mol árfolyama 28 forinttal, 0,86 százalékkal 3212 forintra csökkent, 2,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára nem változott, 11 700 forintot értek, forgalmuk 4,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1,50 forinttal, 0,34 százalékkal 449 forintra erősödött, forgalma 657,8 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 30 forinttal, 0,52 százalékkal 5780 forintra nőtt, a részvények forgalma 2,9 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3910,51 ponton zárt szerdán, ez 41,55 pontos, 1,07 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.

Pluszban zártak a nyugat-európai piacok

A londoni FTSE100 index 0,67 százalékos, a frankfurti DAX-30 0,83 százalékos, a párizsi CAC-40 mutató pedig 0,84 százalékos pluszban fejezte be a napot - írta az MTI. Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,50 százalékkal erősödött keddi záróértékéhez képest.Az európai tőzsdezáráskor a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,40 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 0,37 százalék, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 0,66 százalék emelkedést jelzett.Az európai tőzsdezáráskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 1,54 dollár (2,62 százalék) emelkedéssel, 60,26 dolláron állt. Az arany unciánkénti ára 0,37 százalékkal, 4,80 dollárral 1290,70 dollárra emelkedett. A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1449 dollárt adtak a kora reggeli 1,1461 dollár után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!