Nemcsak a BUX korrigál a tegnapi vágta után, de az egész európai feltörekvő régióban egészséges korrekciónak vagyunk tanúi. A lengyel WIG is a BUX-hoz hasonló egy százalék alatti mínuszban jár, a török és orosz piacok viszont erősebbek, a csökkenés mértéke ezeken még ennél is kisebb.

A nyugat-európai börzék jórészt tovább emelkednek, a FTSE és a CAC is mérsékelt 0,2 - 0,4 százalékos pluszban áll, a DAX viszont megriadt a 200 napos mozgóátlagától és az alatt 30-40 ponttal, 6330-6340 között ingadozva gyűjt erőt.

Kissé felfelé mozdult el az euró árfolyama, az EUR/USD egy jól sikerült spanyol kötvényaukció támogatásával és a Fitch belengetett leminősítései ellenére 1,29-ig szaladt fel, jelenleg 1,2880 körül ingadozik.

 

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!