A múlt szerdán és csütörtökön bekövetkezett tempós hozamemelkedést követő pénteki korrekció után hétfőn nemigen moccantak, kedden pedig már újra csökkentek a benchmarkok az állampapírok másodpiacán. Szerdán ismét 180 fokos fordulatot vett a piac, minden futamidőben emelkedés történt. Az éven túli lejáratok egységesen 7 bázisponttal kerültek feljebb, a háromhónapos papírok referenciahozama 6 bázisponttal nőtt, miközben a hathónapos futamidőben 12, az egyéves diszkontkincstárjegyeknél pedig 15 bázispontos volt a változás.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!