Meggyőződés nélkül

A napközbeni erősödések és gyengülések után az amerikai tőzsdék a nyitáshoz képest végül szinte változatlanul zárták a napot hétfőn.
NAPI Online, 2007. szeptember 11. kedd, 08:00
Fotó:

Meggyőződés nélküli kereskedés volt a hétfői az Egyesült Államok tőzsdéin. A befektetők a jövő heti Fed kamatdöntő ülés előtt nem tudták, vagy nem akarták eldönteni, merre induljanak; a bizonytalansághoz nagyban hozzájárult a 2001 szeptember 11-iki katasztrófa évfordulójának közelsége miatt érzett fenyegetettség is. A Dow Jones ipari indexe nagyrészt a McDonalds részvényeinek köszönhetően 14,5 ponttal magasabban 13127,8 ponton zárt hétfőn. Az S&P 500 indexe 1,85 ponttal esett, így 1451,70 ponton zárt, míg a Nasdaq indexe a nyitáshoz képest 6,59 pontot vesztett, így 2559,11 ponton végzett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK