Meghátrálóban a forint, drágább a dollár

A reggeli erős kezdés után gyengült kora délutánra a hazai fizetőeszköz.
NAPI, 2010. június 16. szerda, 14:24
Fotó:

A 279 forint alatti start után még tudott kicsit olcsóbbodni délelőtt az euró a bankközi devizapiacon, ám miután a 277-es szint alá nem tudott benézni, egyelőre - technikai alapon - nem várható, hogy jelentősebb erősödésbe kezdjen a hazai deviza.

Délután negyed három tájban valamivel 280 forint felett járt az uniós fizetőeszköz egysége, miközben a svájci frank már a 202-es, a dollár pedig a 228,50-es szinthez közeledett.

A forinttal párhuzamosan a cseh korona és a lengyel zloty is gyengült, miután a dollár izmosodott az euróhoz képest: a keresztárfolyam 1,2280 alá került.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK