Meghekkelték az MTelekom árfolyamát? - MNB-vizsgálatot kérnek

A Magyar Nemzeti Bank vizsgálja ki, történt-e bennfentes kereskedés a Magyar Telekom részvényeivel - javasolj az Együtt.
Napi.hu, 2015. december 18. péntek, 11:08
Fotó: Napi.hu

A kormány tegnap a Magyar Telekommal létező szerződések felmondására utasította a minisztériumokat, mindeközben a tőzsdén közel 3 százalékot esett a Telekom részvény árfolyama. 80 perc elteltével módosították a megjelent hírt a kormányzati portálon: a szerződésbontás kizárólag a mobilnet előfizetésekre vonatkozik. Az Együtt a tegnapi Telekom részvénykereskedelem alapján azt kéri, hogy a Magyar Nemzeti Bank indítson piacfelügyeleti eljárást, és derítse ki, történt-e bennfentes kereskedelem - olvasható Pápa Levente alelnök közleményében.

Az Együtt a tegnapi Telekom részvénykereskedelem alapján azt kéri, hogy a Magyar Nemzeti Bank indítson piacfelügyeleti eljárást: kik, mikor, milyen összegben kereskedtek a távközlési cég papírjaival.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bulemia, 2015.12.18 11:26

Nem lehetne egyben a 2010 augusztusi bennfentes kereskedésre vonatkozó vizsgálat eredményét is megtudni?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html