Meghosszabbítanák a nyomozást Phylaxia-ügyben

Különösen nagy értékre elkövetett tőkebefektetési csalás gyanúja miatt nyomoz a rendőrség a Phylaxia Pharma tavaszi tőkeemelésével kapcsolatban. A nyomozás befejezésének határideje október 14-én lejár, ám a hatóság ezen határidő meghosszabbítását kezdeményezte az ügyészségnél - értesült a Napi Gazdaság.
NAPI, 2007. szeptember 25. kedd, 08:27
Fotó:

A NAPI Gazdaság cikke.

Úgy tűnik, a Phylaxiánál a nyár elején kezdődött viszálykodást nem sikerült "házon belül" elintézni, a Visonka Kft. apportja körül kitört perpatvar (Napi Gazdaság, 2007. június 21.) ügyében immár a rendőrség is nyomozást folytat. Az BRFK gazdaságvédelmi alosztálya különösen nagy értékre elkövetett tőkebefektetési csalás bűntett gyanúja miatt kezdett vizsgálódni idén augusztusban a társaságnál - egyelőre ismeretlen tettes ellen. Az ügyben már több tanú meghallgatására is sor került. A nyomozást elvileg október 14-ig kellene lezárni, ám a hatóság a vizsgálódásra rendelkezésre álló idő meghosszabbításáért folyamodott az ügyészséghez.

Tóth Péter, a Phylaxia vezérigazgatója korábban lapunknak elmondta, az üggyel kapcsolatban meglehetősen sok a furcsa körülmény: a feljelentés például a Phylaxia egyik volt felügyelőbizottsági tagjától érkezett - annak tragikus halála után négy nappal.
Bárki is próbálja azonban bárhogy ellehetetleníteni, ő nem retten el, töretlen lelkesedéssel folytatja a munkát - tette hozzá Tóth.

A Phylaxiánál a Visonka Kft. 49 százalékának cégbe történt apportálásával kezdődtek a belviszályok - néhányan ugyanis úgy vélték, irreálisan sok részvényt adott a Phylaxia az üzletrészért cserébe. Anno két szakértő is felbecsülte a Bács-Kiskun megyei társaságot, egyikük mindössze 100-200 millióra, másikuk 1,4 milliárdra értékelte a vállalkozást, a Phylaxia igazgatósága ennek ellenére nem tartotta szükségesnek alaposabb vizsgálat elvégzését.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK