Megijedtek Európában az amerikai jegybanktól

Emelkedéssel nyitottak ugyan a nyugat-európai tőzsdék a nap végére azonban inkább az óvatosság lett úrrá a befektetőkön a Fed döntése előtt.
NAPI, 2010. szeptember 21. kedd, 18:10
Fotó:

A kereskedés végére az FTSE-100 0,3 százalékkal, a német DAX-30 0,3 százalékkal, a párizsi CAC-40 0,1 százalékkal zárt a hétfői értéke alatt.
A Goldman Sachs több bankot sújtó leminősítése nem tett jót a bankszektornak, ugyanakkor a felminősített BNP Pariba emelkedni tudott. Igaz a nap eleji több mint 2 százalékos drágulásból a nap végére csupán 0,1 százalék maradt. Az Unicredit viszont 2,1 százalékot esett, miután az a hír kapott szárnyra, hogy távozik a vezérigazgatója.
Az újabb technikai nehézségekről beszámoló Nokia 4,3 százalékot veszített az értékéből.
A kilátásaik javulása miatt jól szerepeltek a légitársaságok: a Lufthansa 2,6 százalékkal, míg az Air France - KLM 3,3 százalékkal emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK