Megindulhat felfelé Budapest

Emelkedésre számítanak az MTI-nek nyilatkozó szakértők csütörtökön a nemzetközi piacokon és a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) is.
Dzindzisz Sztefan, 2018. február 15. csütörtök, 08:35
Fotó: Napi.hu

Csütörtökön a részvénypiacokon pozitív nemzetközi hangulatra lehet számítani, ami az európai börzéken is jelentős emelkedést indikálhat, és ez hatással lehet a régióra is - mondta Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek. A magyar piacon a Richterre érdemes figyelni, szerdán már sikerült a gyógyszeripari papírnak kisebb pluszban zárnia - tette hozzá a Concorde elemzője.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemezője szerint is pluszban nyithat a BUX index, ugyanakkor a blue-chipek eltérő irányban kezdhetik a kereskedést. Az MTI-hez küldött elemzésében Kiss Mónika arra hívta fel a figyelmet, hogy a Richter tovább folytathatja a csökkenést, ezzel szemben az emelkedő olajárak és a kedvező európai piaci hangulat támogathatja a Mol és az OTP papírjait.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 67,06 pontos, 0,17 százalékos emelkedéssel, 38 454,35 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 14,9 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. A Mol 2 forinttal, 0,07 százalékkal 2898 forintra erősödött, 1,5 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 20 forinttal, 0,17 százalékkal 11 580 forintra csökkent, forgalmuk 4,3 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,09 százalékkal 464,50 forintra nőtt, forgalma 449,2 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 20 forinttal, 0,36 százalékkal 5520 forintra emelkedett, a részvények forgalma 7,2 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK