A folyó fizetési mérleg reggel közzétett adatai nyomán az euró árfolyama 254 forint fölé erősödött a bankközi devizapiac forint szekciójában, s a délelőttöt ott is töltötte. Csak a kora délutáni órákban érkezett meg a piacra néhány forintvevő, ám a minimális érdeklődés is 253 forint alá küldte a közös európai valuta jegyzését. Fél öt körül a kurzus 253,20 forinton állt, némileg erősebben a pénteki 253,80 forintos szintnél. A dollár árfolyama meredeken lefelé indult a nemzetközi piacokon és süllyedni kezdett a hazai fizetőeszközzel szemben is. A zöldhasú jegyzése a reggeli 211 forint körüli szintekről 209,70 forintra esett vissza.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!