Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az elemzők által a múlt hétre várt kellemetlen vállalati hírek jelentős késéssel, de tegnap végül megérkeztek, s bár a kormányzat legújabb ingatlanpiaci felmérése szerint harmadik hónapja javul a forgalom az újlakások piacán, a philadelphiai Fed jelentéséből kitűnik: az amerikai feldolgozóipar állapota messze nem kielégítő. A profitjelentését hétfőn nyilvánosságra hozó Verizon és Aetna lejtőre küldte az irányadó indexeket, de a Honeywell sem tudott kellemes meglepetést szerezni - a DJIA a kereskedés félidejében 0,4, az S&P 500 0,5, a Nasdaq pedig 0,7 százalékos veszteséget jelzett azt követően, hogy a mutatók pénteken még nyolchavi csúcsokat döntöttek. A Footsie és a CAC-40 0,2, a DAX 0,4 százalékos pluszban, míg az FTSEurofirst 300-as index 0,5 százalékos emelkedést követően november eleje óta nem látott 911 ponton zárt - a márciusi mélypontoktól már több mint 41 százalékkal elemelkedve. A Credit Suisse elemzői itt egyelőre nem várnak profitkivétet, arra hivatkozva, hogy a befektetők hosszú távon - akár októberig is - tarthatónak ítélik meg a jelenlegi szinteket, a javuló gazdasági folyamatok tükrében. Európában az energiaipari cégek vitték a prímet azt követően, hogy az olaj hordónkénti jegyzése 68 dollár fölé is benézett, emellett azonban a bankszektor is emelkedni tudott a Deutsche Bank profitfigyelmeztetése hatására. A DAX legnagyobb nehezéke hétfőn a VW volt azt követően, hogy a Porsche-t beolvasztó cég 4 milliárd dolláros tőkeemelést fontolgat a Financial Times Deutschland értesülése szerint, hogy hitelminősítését megőrizhesse. A legnagyobb amerikai távközlési cég, a Verizon Communications további elbocsátásokat helyezett kilátásba azt követően, hogy a vezetékes telefon-üzletága jelentős profitcsökkenést szenvedett el, amelyet még a mobil-szektor növekedése sem tudott ellensúlyozni. Az Aetna, az egyik legnagyobb amerikai egészségügyi pénztár a korábbinál kedvezőtlenebb éves előrejelzést tett közzé. Az irányadó mutatók teljesítményét a Barclays Boeing részvényekre adott negatív ajánlása is rontotta; a brit bank elemzői már csak tartásra javasolják a repülőgépgyártó papírjait.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!