Megindult az OTP

Emelkedésnek indult délelőtt az OTP árfolyama a Budapesti Értéktőzsdén, a többi blue-chip is drágult.
NAPI, 2010. szeptember 13. hétfő, 12:41
Fotó:

A BUX index fél egykor másfél százalékos emelkedést követően 23 394 ponton járt. Az OTP komótosan emelkedik reggel óta, 4980 forintig jutott a bankpapír árfolyama, ami 2,5 százalékkal haladja meg a múlt pénteki záróértéket. Enyhén felfelé mozdult a többi blue-chip árfolyama is, a Mol másfél százalékos pluszban, 22 480 forinton jár.


A Magyar Telekom visszavett valamelyest reggeli lendületéből, a távközlési papírokat 694 forinton vásárolják, 2 forinttal magasabban, mint pénteken. A Richter 800 forinttal, 47 620 forintig emelkedett, az Egis viszont 20 750 forinton stagnál.


A harmadvonalban kisebb rally alakult ki néhány papír piacán, a KEG-et 20 százalékkal rántották feljebb, 174 forintig, az Appennin közel 6 százalékkal, 308 forintig drágult.


A forgalom egyébként közepesen alacsony, nem érte el a 9 milliárd forintot sem.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK