Az arany árfolyama azt követően folytatta útját felfelé, hogy tegnap néhány másodperc alatt egy éles mozgással 3 százalékos esést szenvedett el a nemesfém.

A hét első napjának végére sem az arany, sem az ezüst nem mozdult érdemben a múlt heti zárószintekhez képest. A délután során azonban az arany piacán szokatlan mozgás volt. Csaknem 30 dollárt esett a nemesfém árfolyama egy pillanat alatt a hétfői kereskedésben, egyelőre nem tiszta mi történt, sokan "fat finger"-re gyanakodtak, vagyis hogy egy bróker félreüthette a megbízást, mások szerint akár egy manipuláció jelét is láthattuk. Az esés miatt szünetelt is a kereskedés.

Kedd délelőtt csak az ezüst már nem muzsikál jól, mintegy 0,5 százalékot veszített értékéből a kisebbik nemesfém, míg az arany 0,1 százalékos emelkedést mutat. A nagyobbik nemesfém a hétfő-keddi mozgásával három hetes csúcsra emelkedett.

A sárga nemesfém szempontjából az idei év legnagyobb kérdése, hogy a Fed milyen módon tervezi tovább csökkenteni esetleg kivezetni az eszközvásárlási programját. Az amerikai jegybank decemberben jelentette be, hogy 10 milliárd dollárral januártól 75 milliárd dollárra csökkenti a pénznyomda ütemét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!