A legnagyobb nyertesek között ennek megfelelően a pénzintézetek részvényeit kell említeni, amely mögött nem kis részben az is állhat, hogy Meredith Whitney banki elemző vételi ajánlást bocsátott ki a Goldman Sachs részvényeire vonatkozóan. Mindez Európában is éreztette hatását, így a kontinens nagybankjai 1-5 százalékkal tudtak drágulni a hét első napján. Az olajtársaságok is követték a bankok példáját, és a gyengébb nyersolajárak sem gátolták meg az olajos papírok árfolyamának 1-2 százalékos emelkedését. A páneurópai FTSEurofirst 300-as index 1,7 százalékkal emelkedett a múlt heti összesített 3,4 százalékos gyengülés után. A londoni Footsie 1,8, a frankfurti DAX 3,2 százalékkal erősített, a CAC 40 pedig 2,3 százalékkal került magasabbra a hét első tőzsdenapján.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!