Hullámvasútra ült szerdán a forint, a piacot továbbra is a görögországi hírek mozgatták. Az euró a dollárhoz viszonyítva négyhavi mélyponton járt, forintjegyzése pedig többször is megfordult a 297-es szint felett - a tetőpont 297,50 környékén volt -, ám délután már újra 295 alá nézett be az árfolyam.

Ezzel párhuzamosan a régiós devizák is korrigáltak, bár a lengyel zloty így is alulteljesítő maradt. A nap folyamán a dollár 234, a svájci frank 247,50 forinton tetőzött, délután hat óra tájban rendre 232,30 és 246 forint volt a kurzus, ugyanekkor az euró újra  295,50-nél tartott.

Az állampapírok másodlagos piacán - bár a hírek szerint a nagyobb külföldi befektetők még kitartanak és várják az IMF-megállapodást - a referenciahozamok emelkedése kísérte a forintgyengülést. A legrövidebb futamidő változatlansága mellett a lejáratok többsége 20 bázispont körüli emelkedést mutatott be. Ezzel a három leghosszabb referenciaátlag már a 8,5, az éven belüliek többsége pedig a 7,5 százalékot közelíti.

Fontos jelzést adhat a befektetők Magyarországgal kapcsolatos várakozásairól és hangulatáról a holnapi hármas állampapír-aukció eredménye. Az ÁKK a 2015/C, a 2017/A és a 2022/A jelű sorozatból értékesít a tervek szerint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!