A BUX így 2,2 százalékkal alacsonyabban, napi mélypontja közelében fejezte be a kereskedést, 15 275 ponton zárt. Különösebb rossz hír nem látott napvilágot a nap folyamán, az általánosan elromló nemzetközi elég volt ahhoz, hogy a befektetők jobbnak lássák a kivonulást a vételi oldalról. Ami aggasztó, hogy ezúttal a forgalom is megérkezett az eséshez, a részvények közel 25 milliárd forint értékben cseréltek gazdát, ebből majdnem 18 milliárd forintot az OTP-re született kötések adtak.

Az OTP ugyan koradélután megpróbált talpraállni, s 3460 forintról 100 forinttal pattant meg árfolyama, zárásra azonban 3450 forintig zuhant a kurzusa. Ez 3,7 százalékos csökkenést jelent. A Mol 370 forinttal, 12 700 forintig zuhant.

A Magyar Telekom jól tűrte a megpróbáltatásokat, bár beesett 600 forint alá is, innen fordult, s az utolsó kötésekben 604 forinton cserélt gazdát a távközlési cég részvénye (-0,33 százalék).

Vegyesen szerepeltek a gyógyszerrészvények, a Richter másfél százalékkal olcsóbb lett, nem segített rajta a bejelentett sajátrészvény vásárlás sem. Utolsó ára 31 350 forint lett. Az Egis viszont talpraállt, közel kát százalékkal drágult, 16 470 forintig. A nap nagy nyertese a tőkeemelést bejelentő Phylaxia lett, a részvény kereskedési sávját 50 százalékosra bővítették ki nyitás után, azonban ez sem volt elég. A kereskedés végén még közel 6 millió papírra volt vevő a felső határnak kijelölt 15 forintos árfolyamon.

KÖzel 4 százalékkal, 2175 forintig csúszott vissza a TVK kurzusa. Az FHB-t csak a záráskor érkező vételi érdeklődés mentette meg a nagyobb eséstől, így azonban másfél százalékos mínuszban, 724 forinton zárt.

Árfolyamok és grafikonok

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!