A múlt hetinél is nagyobb kereslet mellett zajlott a háromhónapos diszkontkincstárjegyek értékesítése. Az Államadósság Kezelő Központhoz az eredetileg felajánlott 25 milliárd forintos mennyiségre 111,4 milliárdnyi mennyiség érkezett, az értékesített tömeget így végül 30 milliárdra emelték fel. Az elfogadott hozamok 7,15-7,22 százalék között szóródtak, a 7,21 százalékos átlag az egy héttel korábbit 24, a tegnap 4 bázisponttal csökkenő másodpiaci benchmarkot pedig 13 bázisponttal múlta alul.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!