Nagy mennyiségű vételi opciót megvásárlásával a lap szerint 400 százalékos haszonra tehetett szert az egyelőre nem ismert befektető, aki a Fortress Imvestment részvényeinek árfolyamának emelkedésére fogadott kedden. Alig néhány órával azt megelőzően, hogy a Softbank bejelentette, 3,3 milliárd dollárért megveszi a céget.

A Financial Times szerint a szokatlan aktivitás az ügyletet megelőzően az opciós piacon arra utal, hogy kiszivároghattak a készülő ügylet részletei, s valaki ennek ismeretében kötött üzletet. Maga a tranzakció egyébként meglepetést okozott a magántőkepiac szereplői körében.

Volt egy nagyobb és egy gigantikus nagy kötés a piacon - mondta Ophir Gottlieb, a Capital Market Laboratories vezetője, aki szerint ez ékes példája lehet a tisztességtelen üzletelésnek.

Az opciós piacon a cég részvényeire kötött üzletek értéke a szokásos nyolcszorosára ugrott a bejelentést megelőzően, de a normál piacon is szokatlanul magas volt. A bejelentés előtt már megugrott a részvényár a tőzsdén, amit a Fortress vezetői aggodalmasan szemléltek, hiszen közleményükben folyamatosan csökkentetni kellett annak a prémiumnak a mértékét, amelyet a Softbank fizetett a cég részvényeiért a piaci ár felett.

A kedden nyitott opciók részét közben nagyon úgy tűnik, szerdán már le is zárták.

Ha bebizonyosodna, hogy bennfentes kereskedés történt, akkor az rövid idő alatt már a második ilyen eset lenne a New York-i Értéktőzsdén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!