Az ÁKK 20 milliárd forintért vitt piacra 3 éves, 25 milliárd forintért 5 éves és 25 milliárd forintért 10 éves lejáratú államkötvényt.

A 3 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 62,22 milliárd forint ajánlatából, megemelt értékesítéssel, 24 milliárd forintot fogadott el az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 9 bázisponttal magasabb, 1,50 százalékos átlaghozamon.

Az előző kereskedési napon, szerdán a 3 éves lejáratra a másodpiacon 1,49 százalékos referenciahozam alakult ki.

Az 5 éves kötvények aukcióján, az elsődleges forgalmazók 44,71 milliárd forint ajánlatából, megemelt értékesítéssel, 29,5 milliárd forintot fogadott el az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 9 bázisponttal magasabb, 1,51 százalékos átlaghozamon.

A szerdai másodpiaci referenciahozam az 5 éves lejáratú kötvényekre 1,49 százalék volt.

A 10 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 34,34 milliárd forint ajánlatából, a meghirdetettnek megfelelő mennyiségben, 25 milliárd forintot fogadott el az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 41 bázisponttal alacsonyabb, 2,05 százalékos átlaghozamon.

A szerdai másodpiaci referenciahozam a 10 éves lejáratú kötvényekre 2,00 százalék volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!