A befektetők keze attól sem remegett meg, hogy az OPEC napi félmillió hordós kitermeléscsökkentést jelentett be, ugyanis mivel az intézkedésre számítani lehetett, az olaj csak kismértékben drágult. Ez az áremelkedés az olajszektor papírjainak persze jót tett, ám a részvénypiac egészét nem húzta le. A Dow Jones ipari átlag ismét új rekord beállításával próbálkozott, amiben szerepe volt a Honeywell International árfolyamemelkedést eredményező profitelőrejelzésének is. A bróker-nagyágyúk szintén a figyelem középpontjában álltak, a Bear Stearns és a Lehman Brothers a vártnál kedvezőbb negyedéves számokkal lepte meg az invesztorokat. A leminősített Black & Deckerrel szemben a nyertesek közé kerültek a Procter & Gamble papírjai, miután a társaság megerősítette eredmény- és árbevétel-terveit. A legfrissebb amerikai makroadatok sikeresen enyhítették azokat a félelmeket, amelyek szerint a Fed a közeljövőben kamatcsökkentésre szánná rá magát. A dollár ennek megfelelően erősödött az euróval szemben, a keresztárfolyam 1,317 alá került.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!