A részvénypiac forgalma 17,8 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével emelkedtek az előző napi záráshoz képest. Az OTP a zárásban új történelmi rekordot ért el 18 000 forinton.

A budapesti tőzsde jelentősen felülteljesített az európai társaihoz képest. A kedden nyilvánosságra hozott pozitív magyar GDP-adat továbbra is támogatja a növekedést a tőzsdén, emellett kedvezően hatott a szerdán közzétett eurózónás inflációs adat is, amely alacsonyabban alakult az elemzői várakozásnál - kommentálta a napot Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője.

Egyéni vállalati hírek nem érkeztek, az OTP továbbra is jelentősen növekedett kiemelkedő forgalomban, a Richter is relatíve jól teljesített átlag feletti forgalomban - tette hozzá a szakértő.

  • A Mol 6 forinttal, 0,25 százalékkal 2408 forintra gyengült, 1,7 milliárd forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 480 forinttal, 2,74 százalékkal 18 000 forintra erősödött - ami új történelmi maximum -, forgalmuk 10,7 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom árfolyama 4,0 forinttal, 0,93 százalékkal 434 forintra nőtt, forgalma 59,4 millió forint volt.
  • A Richter-papírok árfolyama 50 forinttal, 0,55 százalékkal 9075 forintra emelkedett, a részvények forgalma 4,6 milliárd forintot ért el.
  • A BUMIX 4027,31 ponton zárt szerdán, ez 14 pontos, 0,35 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!