Megint a Mol vezette az emelkedést

A kedvező nemzetközi befektetői hangulatban tovább emelkedett a Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe.
Major András, 2013. március 7. csütörtök, 17:22
Fotó: Napi.hu

A BUX 1 százalékot közelítő pluszban, 19 074 ponton zárt csütörtökön, a mutató a zárás előtt nem sokkal még közel 100 ponttal magasabban tartózkodott. A pesti tőzsdén bőven 7 milliárd forint alatti összforgalomban az OTP mellett a Mol-papírra is milliárdos értékben születtek kötések.

A vezető papírok mindegyike drágult, leginkább a Mol, amely több mint másfél százalékkal 17 590 forintig emelkedett a kereskedés végére. Fél százalék körül erősödött az Mtelekom és a Richter is, így a távközlési részvény 407, a gyógyszergyár értékpapírja pedig 34 800 forinton forgott a nap végén. Az OTP árfolyama ezúttal szerényebb mértékben 4835 pontig nőtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK