Megint átsúlyozzák a magyar részvényeket

Hétfőtől lépnek életbe az új indexsúlyok a Wiener Börse által számolt kelet-európai részvényindexben. A CECE indexet követő alapoknak ma adniuk és venniük is kell a magyar részvényekből.
Napi.hu, 2015. június 19. péntek, 10:44
Fotó: Reuters

Hétfőtől lépnek életbe az új indexsúlyok a Wiener Börse kelet-európai részvényindexében, a CECE indexet követő alapok ezért várhatóan a mai kereskedésben alakítják portfólióikat a megváltozott helyzethez. A mostani átsúlyozás nyertese a lengyel részvénypiac lehet, míg a magyar és a cseh részvények súlya némileg csökken.

A magyar blue chipek közül a Mol, OTP és a Richter súlya is csökken, a Magyar Telekomé viszont emelkedik, s emelkedik a CIG és az FHB-é változatlan maradhat.

Az Erste Befektetési Zrt. számításai szerint az indexkövető tőzsdén jegyzett alapok (etf) vásárlásai és eladásai nem fognak érezhető hatást gyakorolni a kereskedésre, a portfóliók új súlyokra igazítása miatt megveendő, illetve eladandó részvények darabszáma ugyanis mindegyik részvény esetében kevesebb, mint az átlagos napi forgalom 10 százaléka.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK